SEPTEMBER 2023

PORTFOLIO UPDATE

Met de aankoop van de Barton-catalogus (met hits van o.a. Frank Sinatra en Dean Martin) heeft de Pythagoras catalogus een duidelijk internationaal profiel gekregen. Afgelopen kwartaal hebben wij ook lokaal een geweldige stap kunnen zetten, namelijk met de aankoop van de catalogus van Marcel Schimscheimer en die van Hans de Booij.

 

Schimscheimer is de mede-auteur van de eerste hits van René Froger, waaronder “Just Say Hello!” en “Nobody Else”, klassiekers die U ongetwijfeld nog regelmatig voorbij hoort komen. Wat deze catalogus verder bijzonder maakt is dat een significant deel van het inkomen wordt gegeneerd door een Spaanstalige versie van “Nobody Else” genaamd “Provocame” van zanger Chayanne. Een nummer met enorm veel potentie voor gebruik in commercials en films.  

 

De Booij is bekend als zanger van de klassieker “Annabel”, een nummer dat niet weg te denken is uit de Nederlandse Top2000. Daarnaast is hij schrijver van bekende nummers als “Thuis Ben” en “Een vrouw zoals jij”.

 

Met deze 2 aankopen is Pythagoras eigenaar geworden van catalogi van auteurs die een onmiskenbare bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziekindustrie. Een absolute toevoeging aan het repertoire dat wij beheren.