MEI 2024

licensing UPDATE

Het jaar is op licentie gebied goed gestart en zoals genoemd in de inleiding, de licenties kwamen dit kwartaal uit iedere hoek van de wereld. Een aantal grote corporates in binnen- en buitenland hebben licenties met ons afgesloten voor het gebruik van Pythagoras’ muziek in hun commercials.

 

Deze categorie, ook wel synchronisatie genoemd, vertegenwoordigt een belangrijk deel van de inkomsten, namelijk zo’n 20-25%. Groei wordt gedreven door de stijgende marketing-uitgaven door bedrijven, dit jaar wordt een stijging verwacht van +8.2% ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast stijgen de investeringen in content door streaming/productie bedrijven als Netflix, HBO, Disney, Hulu maar ook lokaal bijvoorbeeld door Videoland. Een aantal aansprekende voorbeelden uit de afgelopen periode:

 

  • Ding-a-Dong waarmee de Nederlandse band Teach-In het songfestival heeft gewonnen in 1975 wordt gebruikt in een commercial van het Israëlische melk-dranken merk Milky Strauss. De commercial kunt u bekijken via deze link: YouTube link naar Milky-Strauss commercial
  • “Hocus Pocus”, de hit uit 1971 van de Nederlandse band Focus wordt gebruikt in een Turkse commercial van Castrol. Deze is nog niet online, maar stuurt ons een bericht en u ontvangt het filmpje.
  • Het Amerikaanse warenhuis Kohl’s gebruikt het nummer “The Music Sounds Better With You” in hun commercial. Pythagoras is sinds vorig jaar eigenaar van een deel van de rechten deze evergreen van Stardust. De commercial kunt u bekijken via deze link: YouTube link naar Kohl’s commercial
  • “Twilight Zone” van de Golden Earring wordt gebruikt in de Hollywood kaskraker “Godzilla vs. King Kong”. Wij hebben de film gezien, net als met alles in het leven moet het uw smaak zijn, maar de kwaliteit van de graphics in deze film zijn absoluut ongekend.
  • Voor de première van de film “The Killer’s Game” moeten we nog wachten en wel tot 2025, maar Pythagoras heeft voor deze film dit kwartaal wel al een licentie afgesloten voor het gebruik van het nummer “I’m Gonna Live Till I Die” van Frank Sinatra. Deze zal worden gebruikt in de trailer en als titelsong.