NIEUWSBRIEF MEI

PORTFOLIO UPDATE

De eerste maanden van het jaar lag de focus op de aankoop van de Barton-catalogus (met hits van oa Frank Sinatra en Dean Martin). Nadat wij in november 2022 al het kapitaal hadden opgevraagd hebben wij in april 2023 daadwerkelijk de catalogus kunnen aankopen. Een aankoop van absolute evergreens die zelden op de markt beschikbaar komen. Wat dat betreft uniek en nu kunnen we ermee aan het werk!

 

Direct in de eerste week na de aankoop wisten wij 3 goede aanvragen voor het gebruik van de muziek in Netflix- en HBO-series te realiseren. Dat was een goede start. In april kreeg de goede start een vervolg. Toen ontvingen wij de eerste geluiden dat men werkt aan een wereldwijde Sinatra musical. Wij hebben direct contact opgenomen met de Sinatra Estate en andere mogelijke betrokkenen. Op dit moment zijn wij aan het onderhandelen om de Pythagoras muziek in deze musical te plaatsen. De eigenaren van de gebruikte muziek ontvangen een percentage van de ticket-inkomsten. Zeker wanneer dit een wereldwijde musical-kraker wordt is dat erg interessant!

 

Ook in dit kwartaal hebben wij de catalogus aangekocht van Dominic (King) Bugatti. Bugatti heeft vanaf de jaren 70 naam gemaakt met disco-hits als Music Sounds Better With You (Stardust/Daft Punk), Every Woman In The World (Air Supply), en A Woman In Love (Three Degree’s). Ook heeft hij meegeschreven aan een nummer uit Grease (Girl For All Seasons). Een catalogus met een profiel dat uitstekend past in onze strategie.

 

Van deze en vorige aankopen treft u afspeellijsten op Spotify (via ons profiel Pythagoras Music Fund). Naast Spotify zijn Apple Music en Deezer erg belangrijk als inkomstenbron. Sinds kort hebben wij ook op deze platforms afspeellijsten samengesteld. Mocht u zelf specifieke verzoeken of vragen hebben, schroom niet om dit aan ons te vragen!