Juli 2024

Financial UPDATE

Met de laatste aankopen is PMF 1 sinds maart 2024 volledig geïnvesteerd. Door de opkomst van streaming worden betaalcycli versneld en  steeds meer royalty’s maandelijks afgerekend. Deze directe inkomsten maken het mogelijk u 2x per jaar een royalty-uitkering te kunnen doen. In Juni hebben wij de laatste royalty’s uitgekeerd van 2023. De portefeuille genereert 6,00%+, door aankoopkosten in de deze opbouwfase is de totale cash-uitkering uitgekomen op 5,75% op geïnvesteerd kapitaal.

De volgende uitkering staat gepland in december, dan zullen wij 2/3de van de royalty’s van 2024 aan u uitkeren. In het eerste half jaar is er ruim 2.60% gegeneerd en traditioneel ligt het zwaartepunt van de royalty-ontvangsten in de tweede helft van het jaar. Wij hebben er daarom veel vertrouwen in u een goede uitkering te kunnen doen later dit jaar.

Vanwege de cash-uitkering vergelijkt men Pythagoras al snel met debt-investeringen (verstrekken van leningen). Echter;  Pythagoras investeert in de assets (de muziekrechten). Deze assets hebben geen debiteurenrisico wat wel komt kijken bij het verstrekken van een lening. Dit geeft Pythagoras een andere risico/rendement dynamiek en maakt dat Pythagoras een echte alternatieve belegging is.

Pythagoras Music Fund 2 heeft exact dezelfde strategie als Fonds 1, namelijk investeren in muziekrechten (assets) met  bewezen cashflows (evergreens & local legends) die direct rendement genereren. Waarde wordt toegevoegd door middel van optimalisatie en via een buy-and-build strategie.