NIEUWSBRIEF SEPTEMBER

LICENCING UPDATE

Een belangrijk deel (15-25%) van het inkomen van Pythagoras komt uit het verstrekken van licenties aan bedrijven en productiemaatschappijen (Netflix, HBO, Amazon, etc.) voor het gebruik van Pythagoras muziek. Deze categorie wordt synchronisatie genoemd. Via ons netwerk en via speciale platforms ontvangen wij dagelijks aanvragen. De prijs komt vaak tot stand door middel van een onderhandeling. Een aantal aansprekende voorbeelden uit de afgelopen periode:

 

  • De Amerikaanse bouwketen Angi gebruikt het nummer “This or That” waar Pythagoras mede eigenaar van is: Angi That – YouTube
  • In de Nickelodeon serie “The Really Loud House” proberen de kinderen in de serie het joddel-stukje na te doen uit “Hocus Pocus” van Focus. Zie seizoen 9, aflevering 19. Een geweldige licentie van ruim EUR 40k.
  • In de film “Candy & Bonita” wordt het nummer “Rio” van Maywood gebruikt om de hoofdrolspelers terug te brengen in de sfeer uit hun jeugd, Pythagoras is eigenaar van de master (opname).
  • In de Netflix hitserie FUBAR (met een hoofdrol voor Arnold Schwarzenegger) zit in aflevering 7 van seizoen 7 het nummer “Ain’t That A Kick in the Head” van Dean Martin.

 

Wij sluiten deze nieuwsbrief af met een leuk voorbeeld van muziek die opnieuw is uitgebracht en daarmee een nieuwe inkomstenstroom genereert voor Pythagoras:

 

In 2022 is Pythagoras via de aankoop van de catalogi van de voormalige BZN-leden Keizer, Tuijp en Veerman eigenaar geworden van het nummer “Van Goes tot Purmerend”, een nummer uitgebracht in 1999 door “Jantje Smit”. Jantje is inmiddels Jan en een zeer gerenommeerde zanger. Hij heeft samen met zanger Marco Schuijtmaker het nummer nieuw leven ingeblazen met als resultaat 1 miljoen streams in de eerste 2 weken, een bijzondere prestatie!